Váradi Sándor blogja. Üdvözöllek! Köszönöm, hogy meglátogattál.

FELKÉRÉS

Tisztelt EMBEREK!

Tekintettel az országunkban kialakult, azaz regnáló társadalmi helyzetre –
HELYTÁLLÓNAK tartják- e az alábbi meghatározásokat? 

Azon EMBEREK, akik a 2014. április 6-i választáson nem szavaztak, valamint azok, akik részt vettek ugyan, de csalódottak, reményüket, bizalmukat vesztették a helyzet alakulása, illetve a tapasztalatok és az eredmények miatt, valójában jogos érdekképviselet nélkül maradtak.

Ezért számukra az alapvető emberi normák tiszteletben tartása miatt elengedhetetlenül fontos az érvényesülési, a jog és az esélycsorbulás nélküli tisztességes létezésükhöz az emberi - jogi - érdekképviselet felállítása
és működtetése, továbbá – személyi alapon (perszonális) – önrendelkező országos önkormányzat létrehozása az ENSZ: Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata című dokumentuma által biztosított háttérre való hivatkozással.

1. Érvényesülési lehetőség; tisztességes helytállással, félreértések nélkül.
2. Jogegyenlőség; "az alaphelyzetből" feltételek nélkül.
3. Esélyegyenlőség; kiváltságok és megkülönböztetések nélkül.

a, A kialakult tébolyult társadalmi helyzetben, - szinte vég nélküli - megosztottságában az egészséges Emberi életvitel és jogegyenlőség nem adatik meg, illetve nem érhető el egyformán mindenki számára.

b, A helyzet, a problémák súlyossága, sokrétegű és sokoldalúságának volta miatt prioritásként (elsőbbségi) mind egyéni, mind társadalmi szinten is nehezen felsorolható, így nehezen kezelhető is.

c, Az érdekképviseletet társadalmi - nemzetiségi - nézőponti megosztottság nélkül javasolt felállítani és rendeltetésének megfelelően méltóztatik működtetni. 

A három meghatározó tényező együtt véve egy közös nevezőben, egy közös elven, egy közös cél érdekében, - amint a Szövetség Emberi Méltóságért Emberi Mércével = SZEMEM – létjogosultsággal bír. Ezúton jogot képez a hivatalos státusz képviseletére a jelenlegi társadalmi helyzetben ugyanazon feltételek (mint állami) mellett „a valódi érdekképviselet nélkül maradt” emberek számára.
Mindezek tükrében az egyszerűség érdekében is a tisztességes emberi erkölcsi normák tiszteletben tartása mellett rendíthetetlen, következetes álláspont irányadó az önrendelkező országos önkormányzat képviseletével.


Váradi Sándor
egy méltóztató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése