Váradi Sándor blogja. Üdvözöllek! Köszönöm, hogy meglátogattál.

Mese a tizenkét kiskacsáról, ...

               ... akik átjutottak a legyőzhetetlen akadályon!

Valahol a nagyvilágban kikelt a tojásból tizenkét kiskacsa. A kiskacsák alig hogy meglátták a napvilágot, megszárítkoztak  kacsamama szárnyai alatt és elindultak, hogy megnézzék milyen a nagyvilág. Elől ment kacsamama, utána meg a tizenkét kiskacsa. Így bandukolt a kacsacsalád. Ahogy mentek, mendegéltek, egyszer csak egy nagy akadályhoz értek. Az akadály egy lépcső volt. A lépcső olyan hatalmas volt, hogy a kiskacsák még a lépcső első fokára sem tudtak felugrani, a lépcső második foka pedig olyan magasan volt, hogy a kiskacsák arra már fel sem tudtak pillantani.
Kacsamama persze csak rúgott egyet a lábával - csapott egyet a szárnyával, és máris fent volt a lépcső legtetején. De bizony a tizenkét kiskacsa hiába próbálkozott, ők még a lépcső első fokára sem tudtak felkapaszkodni. Hiába szaladgáltak szegények a lépcső előtt fel s alá, de bizony kacsamamához nem tudtak feljutni a lépcső tetejére!
Kacsamama nem jött vissza értük, megállt a lépcső legtetején és onnan bíztatta őket: „Gyertek, gyertek kedveskéim! Ugorjatok szaporán! A nagyvilág tele van még ettől is hatalmasabb akadályokkal! Mi lesz belőletek a világban, ha ezt az akadályt sem tudjátok legyőzni? Tanuljátok meg kedveskéim, hogy az élet tele van legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal!”
…De a kiskacsák bizony hiába próbálkoztak, még a lépcső első fokára sem sikerült feljutniuk…
Aztán az egyik kiskacsa nagyon elkeseredett, hogy ő nem fogja vinni semmire ebben a világban, mert még ezt az akadályt sem tudja legyőzni - hiába bíztatja a kacsamama! Elkeseredésében összeszedte minden erejét, jól nekirugaszkodott, aztán ugrott egy nagyot, pici szárnyával meg csapott vagy hatot - és máris fent volt a lépcső első fokán a bátor kiskacsa! Onnan bizony már nagyon közel volt kacsamama!
Kacsamama így bíztatta őket tovább: „Gyertek, gyertek kedveskéim! Látjátok, nem is olyan legyőzhetetlen ez a nagy akadály! Ugorjatok csak szaporán!”
Hanem amikor a kiskacsák meglátták, hogy az egyik társuk már majdnem legyőzte a legyőzhetetlenek tűnő akadályt! Nekibátorodtak szaporán, erőt adott nekik kis társuk sikere, és egyre elszántabban igyekeztek feljutni az első lépcsőfokra. De bizony az ügyes kiskacsa sem tétlenkedett, aki már túljutott a  lépcső első fokán. Ha már egyszer sikerült átjutni egy hatalmas lépcsőn, mért ne sikerülhetne másodszorra is ugyanez? Nekirugaszkodott nagy bátran, aztán hoppsz! Máris ott volt kacsamama mellett a lépcső legtetején a bátor kiskacsa! Hanem mikor a többiek ezt meglátták a lépcső alján! Még jobban nekiveselkedtek amikor az egyikük már legyőzte a hatalmas akadályt, és egymás után jutottak fel a lépcső első fokára kis társuk után... De bizony, ha már ott voltak, ott sem időztek soká, gyorsan felugrottak kacsamamához a lépcső legtetejére!
Így történt, hogy mind a tizenkét kiskacsa sorban legyőzte a hatalmas akadályt, és együtt mentek tovább kacsamamával megnézni, hogy milyen is a nagyvilág.
A Te életed is tele van legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal? Vegyél példát a kiskacsákról, és azokról, akik körülötted le tudtak győzni valamilyen akadályt. Nézd meg, hogyan jutottak át a kiskacsák a hatalmas akadályon, és haladj tovább boldogan utadon, hisz Te is le tudod győzni a legyőzhetetlen akadályt!
Az élet tele van legyőzhetetlennek tűnő akadályokkal!
Nézd meg a bátor kiskacsákat! És győzd le Te is a nehézségeket!

Hajnáczki Csaba


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése