Váradi Sándor blogja. Üdvözöllek! Köszönöm, hogy meglátogattál.

FELKÉRÉS II. rész

Gondolatindítóként bogozzunk egy kicsit…

A nem szavazó Emberek döntésének okai:
Alapvetően a pártok komolytalan, visszataszító, és politikai aspektusú szerepe, valamint a bennük - általuk résztvevő valamennyi szereplő emberi minőségében színvonal alatti retorikája - viselkedési - morális tartalma miatt a tartózkodás, a távoltartás, illetve a nem kívánatos jelenségként való kezeléseként alakult ki.

A másik csoport a csalódott Emberek; mentségükre a hiszékenységük, illetve a pozitív reményük beváltásának esélyét látták a vélhetően számukra szimpatikusabb párt győzelmében. Csalódottságuk az illúzióként lebegett buborék kipukkanása után, illetve többé – kevésbé remélhető kijózanodásuknak tudható be.

Ezáltal a nem szavazó és a csalódott Emberek táborának a képviselete enyhén szólva nem megfelelő, jobban mondva jogosulatlan a jelenlegi állami - kormányzati berendezkedés miatt. Közel hárommillió hatszázezer nem szavazó ember - 39% -, valamint a csalódott szavazókkal - 34% -  kiegészülve már nagyságrendekkel magasabb arányú 73% - nak a képviseletéről van szó, ellenben a fideszre szavazó 27% - kal szemben. Forrás: 2014- es választási statisztikai adat alapján. 

Ebben a tébolyult megosztott társadalmi közegben alapvető probléma többek között az, hogy az emberek jogai messze nem érvényesülnek, de még az elvárható alapszinten sem. Például abban, hogy az egyszerű, de még a képzettségekkel rendelkező emberek sem tudják a saját ügyeiket emberhez méltóan, értelemszerűen és közérthető módon intézni, akár a hivatalos, közérdekű és nem hivatalos ügyekben egyaránt. A módszer a csavart észjárás, szinte már értelmezhetetlen hivatalosnak tűnő szövegelésekkel, túlbonyolított jogi csavarok alkalmazása minden területen, csaknem az abnormális képzeletet is felülmúlja. Abszolút nem adottak a feltételek a tisztességes eljárási és erkölcsi érdek érvényesítésének, de még a lehetősége sem a jelenlegi állami berendezkedés miatt a kormányhivatalokkal, az egyéb hivatalokkal, a bíróságokkal, a rendvédelmi szervekkel, a közművekkel, a közellátó, a közszolgáltató intézményekkel (bank, távközlés, …stb), és egyéb szolgáltatókkal – „szervezetekkel” szemben.

A problémák mind egyénileg, mind társadalmilag is nehezen orvosolhatóak mindenki számára elfogadható fontossági sorrend felállításával. Nyilván részben nézőponti, érzelmi vagy elkötelezettségi alapon ki – ki másként tapasztalt helyzetét éli meg, így érzi sajátját előbb megoldandónak. Ezért nem igazán az egyedi, egyéni, illetve a részproblémák pillanatnyi, részleges megoldására kell törekedni, hanem az alapvető emberi jogaink, bizonyos (3) pontokban való meghatározásával a következetes álláspont képviseletére és betartatására. Az egyéni problémák érdekérvényesítésében az egységes álláspontot kell képviselni, illetve arra hivatkozva jogszerűen kell eljárni. Ez az elsődleges szempont! Minden egyes élet helyzetben és a problémák kezelésében mindig erre az alapvető kiindulópontra kell igazítani a figyelmünket, az érvelésünket, az érdekérvényesítésünket. Ezért elsősorban nem részleteiben kell keresni az okokat, hanem EGÉSZében, alapjaiban kell vizsgálni, orvosolni.

Az ember önmagában, s alapjában is egy teljes egészként van megalkotva a tökéletes szervi működési mechanizmussal együttesen. Ennek köszönhetően és ekként való szem előtt tartása végett érthető, hogy semmilyen külső, vagy belső szerve nem működik önmagában egymástól függetlenül. Tehát ezért az emberrel kapcsolatos bármilyen élet helyzetet is az egészben látva kell értelmezni és kezelni.
Az Ember természeténél fogva a föld élővilága részeseként az élni akarásban, a kiteljesedésben követeli a helyét ugyanúgy, mint a földi életében a boldogulásához a társadalmi létjogosultságát is.
Ebben a vonatkozásban senkinek és semmilyen szervezetnek, közhatalomnak, kormánynak és egyéb valamire valónak sincs joga korlátozni, akadályozni, ellenkezőleg a tőle függő helyzet miatt, s szerint legalább annyi lehetőséget kell biztosítani, mint amennyivel a saját létjogosultságát szerezte meg szavazói által.
– hivatkozásként: ENSZ: Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata –  http://www.menszt.hu/layout/set/print/content/view/full/201

Kérjük, jelezze építő jellegű elképzelését, esetleges kritikáját, egyetértési, együttműködési szándékát, illetve döntését.
(Írásban: e-mailban, levélben, … egyéb módon.)


Váradi Sándor
egy méltóztató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése