Váradi Sándor blogja. Üdvözöllek! Köszönöm, hogy meglátogattál.

A "jog" alap

Szülőföldünk - tulajdonföldünk, ahol születtünk, élünk - alapjogunk a létezés minden formája. Ezt nem vonhatja kétségbe senki, és nem formálhat felette semmilyen jogot.

Mert az ember, az alkotó-teremtő emberi minőséggel, a földi élővilággal egyetemben a legfontosabb természeti tényező a földi létezésben.

A földi létezés természetes folyamata a születéssel kezdődik, az elmúlással fejeződik be, és a kettő közötti időszak kiteljesedésében rejlik.

A földi létezésben a föld keletkezését - születését követő korszakokat érthetünk természeti – emberi élővilágnak.

A születési folyamatokat visszakövetve az ember viszonylatában egyeneságon minden emberi lénynek kell, hogy legyen szülőanyja. Ha ez így igaz, már pedig teljességgel vitathatatlan, akkor ezt a folyamatot évmilliókra lehet visszakövetkeztetni.

Tehát akkor minden embernek volt anyja! Ezáltal sokkal régebbi, mélyebb múltú létező az ember, mint a "jogalkotó" állam. Tehát egy tényező, mint állam, az emberiség legfiatalabb gyermeke azt az alapjogot, ami a méltó emberi élethez, a boldoguláshoz, a gyarapodáshoz elengedhetetlen nem akadályozhatja sem külső, sem belső tényező hatására, illetve kiváltságos alapon sem teheti, korlátozhatja, mert erre nem képezhet jogot, s jogalkotóként sem bírálhatja felül. 

Csak jogtalanul és erőszakkal elvenni tudja, és sajnos teszi is. A nagy baj az, hogy sokan, sőt a legtöbben felelőtlenül ezt hagyják is ...

Ezért a jelenben meg kell szervezni magunkat a lehetőségek, körülmények, adottságok függvényében, hogy a jövőnket alakíthassuk, a köz és a haza szolgálatára összpontosuló hivatás tudattal, saját törvényeink szerint önmagunkat kormányozva.

"A nagy kérdés nem az, mit hoz a holnap. Az igazi kérdés: mit hoz a tegnap."

TÖRVÉNY CSAK AZ LEHET, AMI MEGVÉD, ÉLTET, MEGTART!

Első rész, folytatás később…


Váradi Sándor
egy méltóztató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése