Váradi Sándor blogja. Üdvözöllek! Köszönöm, hogy meglátogattál.

Népszavazási kezdeményezés

NEMZETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG
1054 Budapest, Alkotmány u. 3.
Dr. Patyi András elnök

Tárgy: Népszavazás kezdeményezése

Tisztelt Dr. Patyi András elnök Úr!


Mi a Magyar Nemzet tagjai - Polgári Jogokat Pártolók egyesületének tagjai - Kiss Imre,Váradi Sándor, Káli Károly, Dósa Mátyás értve - ismerve és tapasztalva a Nemzet - a Magyar Társadalomban az Emberek - és az állam tartalmi vonatkozását, mi több a köztudatban - gyakorlatban élő működését, melynek következményeként a Magyar állami közigazgatás hitelességébe vetett bizalom ok - okozati kérdésében kérjük a Nemzeti Választási Bizottság elnökét és tagjait, hogy népszavazás kiírásáról határozzanak.

- A Magyar Nemzet tagjai - a Magyar Köztársaság állampolgárai - Emberek, mint az ENSZ - Egyesült Nemzetek népeire az alapvető Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, mint alapokmányban megfogalmazottak vonatkoznak, miként a benne használatos Ember kifejezés is, így a továbbiakban - Emberek.

- A Magyar állami közigazgatás, a továbbiakban állami szervek.

- A > után a ( ) jelben rögzített indoklás kiegészítő általános magyarázat-ként értendő.

A szavazásban érintett kérdés:
Önnek a Magyar állami közigazgatás hitelességébe vetett bizalma megrendült az indoklásban sorolt valamennyi tapasztalható ok alapján?   Igen vagy Nem

Indoklás:

1. Szempont - ok alapján: Az Embereknek az állami szerveknél az ügyintézések, eljárások, … alkalmával felmerülő jogi és egyéb helyzetekben a jogkövetés követelménye szerint a vitatható esetek, helyzetek, tények jogorvoslásának tapasztalható gyakori hiánya, valamint az állami-hivatalos iratok-dokumentumok közérthetőségének szükségessége miatt. Mindezek következményeként a felelősségvállalás és az erkölcs kérdése is erősen vitatott. > (A jogi és más helyzetekben, esetekben egyoldalú - önkényes hatósági eljárás és érvényesítés az Emberekkel szemben, valamint az Emberek érvényesülési lehetőségének drasztikus korlátozása miatt.) 

2. Szempont - ok alapján: Az állami szerveknek az Emberek személyi okmányai vonatkozásában és adatvédelmi jogaiknak, jogviszonyuk, jogbiztonságuk kezelésének /erkölcsi-felelősség vállalású/ garanciális hiánya miatt. > ( A jogviszonyok, kötelezettségek tisztázásának hiánya miatt.)

3. Szempont - ok alapján: Az állami szervek képviselői és az Emberek között a jog / jogok, a jogalkalmazás, a jogkövetés szerint az egymáshoz való viszonyukban a kölcsönösség csorbítása és visszásága miatt. > (A jogegyenlőség hiánya miatt.) 

4. Szempont - ok alapján: Az állami szervek felelőssége az Emberek alapvető jogainak, létbiztonságának, szociális biztonságának garanciális gyakorlati alkalmazásának vitathatósága miatt. > (Jog, esélyegyenlőség, létbiztonság alanyi alapjogon való gyakorlati hiánya miatt.)

5, Szempont - ok alapján: Az Emberek és az állam / állami szervek - kiemelve a 2012-es alaptörvénnyel felruházott MAGYAROSZÁG nevű államnak nevezett jogi entitás esetében is - közötti alapvető szerződés közérthető magyar nyelven, félreérthetetlenül értelmezhető meglétének, vagy hiányának, illetve fogalmakban szereplő vitathatósága miatt. > (Az Emberek és az állam között alapvetően, - kiemelve a 2012-es alaptörvényt - szerződési, jogi viszonyának jogfolytonos és közjogi érvényességének bizonyítási hiánya miatt.)

6, Szempont - ok alapján: Az állam szerepvállalása a Magyar Társadalomban a hivatali - hatósági szereplők és az Emberek között, valamint az Ember - Ember közötti egyenlő méltóság, egyenlő bánásmód, egyenlő esély, egyenjogúság elvének gyakorlati alkalmazásának gyakori hiánya miatt. > (A Magyar társadalomban a hivatali - hatósági szervek személyei és az Emberek között a feltétel nélküli egyenlő méltóság kezelésének, alkalmazásának gyakori hiánya miatt.)

7, Szempont - ok alapján: Az állami szervek által szavatolt - az országunk területén működő- valamennyi közszolgáltató a szolgáltatási és ellenérték definíciója alapján, a szerződés tartalmi viszonylatában, a jogviszonyi alapvetésben és a számlák közérthetőségének, követhetőségének, valóság tartalmának vitathatóságával szemben az Emberek kiszolgáltatottsága, kihasználása, a felmerülő orvoslati, jogorvoslati lehetőségének bürokratikus affektálása miatt. >  (Az állami szervek jóváhagyása által az országban működő (közüzemi) közszolgáltatások - önkényes - szerződéseinek, számláinak, díjszabásainak, … közérthetősége, átláthatósága és realitásának hiánya miatt.)

8, Szempont - ok alapján: Az állami szervek szereplői által, valamint 2012 - ben történt változtatások során a Nemzeti vagyon meghatározásának, felmérésének, leltárának történelmi, alkotmányi, jogi vonatkozású hiánya miatt. > (Nemzeti vagyon elszámolásának hiánya miatt)

9, Szempont - ok alapján: Az állam / állami szervek a Nemzet, az Emberek rovására működtetnek, elősegítenek, támogatnak olyan pénzrendszereket, jogszolgáltatási, rendvédelmi, büntetési, végrehajtói rendszereket, amelyek fenntartják a kiszolgáltatottság rendszerét …, amelyek vitatott jogalapon törvényes értékeket rekvirálhatnak/foglalhatnak le.”

- A Magyar Nemzet tagjai - Emberek - az emberi méltóság alaptézise okán - nem kényszerültek és soha nem is adhattak semmilyen felhatalmazást az állami szerveknek a kellően biztosított Lényüknek és az ebből származó bármilyen és minden megnyilvánulásuknak és tulajdonuknak bármilyen törvénytelen és illegális lealacsonyításához, leértékeléséhez, érvénytelenítéséhez, leigázásához, alárendeléséhez, elbitorlásához, megszállásához, megrongálásához vagy eltulajdonításához. Ezért az Emberek felhatalmazva érezhetik magukat, hogy alanyi alapjogon, alkotmányos joguk alapján dönthessenek sorsuk, jövőjük, társadalmi szolidaritásuk érdekében és azonnali hatállyal megállíthassák és ellenállhassanak bármilyen és minden fent említett, ellenük irányuló törvénytelen és törvényellenes cselekedetnek.

- 2.§ (3) Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni.

Balassagyarmat, 2016.05.30.

Tisztelettel, Emberséggel:

Váradi Sándor
Kiss Imre
Káli Károly
Dósa Mátyás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése